Prezentacija Koncepta Plana generalne regulacije Industrijska zona-Sportski aerodrom

By 16. marta 2012.5 septembra, 2019No Comments
26.01.2012.
Regionalna privredna komora, Kraljevo

Skup su otvorili gradonačelnik i predsednik RPKK

U Kraljevu je 26.01.2012. godine održan skup u vezi prezentacije Koncepta Plana generalne regulacije „“Industrijska zona – Sportski aerodrom, Registra objekata i Nacrta Prethodne studije izvodljivosti “Industrijska zona – Sportski aerodrom“.

Domaćini ovog skupa bili su grad Kraljevo, Direkcija za planiranje i izgradnju „Kraljevo“, Regionalna privredna komora Kraljevo i Ambero Consulting.

Kao gosti, na ovom skupu, bili su su prisutni PHF (nemačka firma koja izrađuje Studiju izvodljivosti), privrednici sa predmetne lokacije (industrijske zone), Mašinski fakultet i dr.

Učesnici skupa kraljevački privrednici

Cilj ovog skupa bio je da se, kroz diskusiju, sa zainteresovanim akterima  i nosiocima aktivnosti, na ovom području, razmene mišljenja o budućem razvoju industrijske zone, te da se isti informišu o tekućem procesu izrade Plana generalne regulacije „Industrijska zona – Sportski aerodrom“.

GIZ i PHF, prezentovanje Nacrta prethodne studije izvodljivosti

Ove aktivnosti su deo procesa tehničke podrške izradi Plana generalne regulacije „Industrijska zona – Sportski aerodrom“ od strane Ambero Cosulting i PHF iz Nemačke, u saradnji sa GIZ (nemačka vladina organizacija)

Direkcija za planiranje i izgradnju, Koncept PGR "Industrijska zona - Sportski aerodrom"

Prisutnima je prezentovan Nacrt prethodne studije izvodljivosti koji je izradila nemačka firma PHF. Zadatak ove studije je da se obezbedi podrška gradu u revitalizaciji brownfield lokacija, kao i provera izvodljivosti reaktiviranja prostora.

Prisutnima je, takođe, prezentovan Koncept Plana generalne regulacije „Industrijska zona – Sportski aerodrom“  i to dokle se stiglo u izradi urbanističkog plana za ovo područje, kao i u izradi Registra objekata.

Prisutni privrednici su aktivno uzeli učešće u diskusiji, iznoseći prisutnima svoje probleme i ideje za realizaciju istih. To i jeste bila osnovna ideja ovog skupa, uključivanje i animiranje svih zainteresovanih u sve nivoe izrade urbanističkog plana kako bi se kroz ideju transparentnog planiranja i participaciju svih zainteresovanih došlo do kvalitetnijih rešenja.

Tema sledećeg skupa biće Radionica gde će prisutni iznositi konkretne probleme za koje će davati predlog rešenja, koja će dalje Direkcija za planiranje i izgradnju „Kraljevo“, koja je obrađivač Plana generalne regulacije „Industrijska zona – Sportski aerodrom“, razmatrati i ugrađivati u svoja rešenja.

Koncept PGR "Industrijska zona - Sportski aerodrom"

PDF prikaz članka