Objavljeno: 03.10.2013.
Šalje:
Grad: Kraljevo

Sadržaj pitanja:
Direkcija za planiranje i izgradnju „Kraljevo“ iz Kraljeva je 1.10.2013. g. raspisala javnu nabavku male vrednosti br. 02-I/II-22. Navedenom javnom nabavkom je pored ostalog traženo i posedovanje odredjenih licenci. Jedan od mogucih ponudjaca je imao sledece pitanje :
„Imajuci u vidu istovetnost u pogledu sadržaja poslova koje treba da obavlja diplomirani gradjevinski inženjer hidrotehnickog smera sa licencom 313 (odgovorni projektant gradjevinskih objekata hidrogradnje) i licencom 314 (odgovorni projektant hidrotehnickih objekata i instalacija vodovoda i kanalizacije), a što se može videti i na sajtu Inžinjerske komore Srbije u delu opisa poslova za vlasnike pojedinih licenci, kao što je slucaj i u pogledu
licenci 312 i 315 (za diplomirane gradjevinske inženjere saobracajnog smera ) da li ponudjac umesto tražene licence 314 može dostaviti licencu 313.

Odgovor:
Ponudjač može dostaviti licencu 313


Objavljeno: 05.08.2013.
Šalje: Veljko Milojevic
Grad: Kraljevo

Sadržaj pitanja:
Poštovani,
Da li je fontana na Trgu Svetog Save ikada pevala ili se odustalo od tog projekta?
Hvala unapred.

Odgovor:
Fontana na trgu Svetog Save je prvobitnim projektom trebalo da bude zvucna fontana. To bi se postiglo ugradivanjem stuba u blizini fontane u koji bi bili ugradeni zvucnici.
Od nabavke i ugradnje tog elementa fontane odustalo se iz više razloga:

  • blizina vode i sam zvuk prilikom rada fontane uticu na to da se muzika cuje samo u neposrednoj okolini stuba (provereno iskustvo kolegau drugim gradovima koji poseduju takvu fontanu), pa se ne bi postigao zadovoljavajuci efekat. To se pokazalo kao ispravno, jer smo u predhodnom periodu stalno imali zahteve za iskljucenje fontane prilikom održavanja koncerata na Trgu Svetog Save,
  • velika finansijska sredstva,
  • državanje takvog sistema i sprecavanje devastacije istog (krada,lomljenje i uništavanje drugih vrsta).

Objavljeno: 01.08.2013.
Šalje: Dragan Ilic
Grad: Kraljevo

Sadržaj pitanja:
Kakva je situacija oko otklanjanja štete od zemljotresa, ili „Urbane revitalizacije stambenog naselja u Dositejevoj ulici“ kako se to obicno u zadnje vreme govori?

Odgovor:
Odobren je kredit za realizaciju prve faze projekta ‘’Urbane regeneracije naselja u Dositejevoj ulici’’ u iznosu od 8.000.000e.
U prvoj fazi, koja je i obuhvat ovog Projekta, planirano je rušenje 21 postojeceg objekta i gradnja 4 nove osmospratne stambene zgrade na jednom delu lokacije, sa ukupno 360 stanova sa oko 17.000m2 neto korisne površine, u koje ce biti preseljeni sadašnji stanovnici naselja. Sadašnji vlasnici stanova ce dobiti nove stanove u vlasništvo, a oni koji žive u stanovima koji su i dalje u vlasništvu fabrika ce biti preseljeni u stanove u opštinskom vlasništvu i biti izdati porodicama po ugovorima za socijalno stanovanje. Prva faza takode obuhvata i parterno uredenje cele lokacije i povezivanje na infrastrukturu – vodovod, kanalizaciju, telekomunikacije, daljinsko grejanje, itd.
Finalno urbanisticko i arhitektonsko rešenje, kao i metodologija i dinamika rušenja i gradnje, ce biti definisani na osnovu urbanisticko-arhitektonskog konkursa koji ce biti organizovan u sklopu Projekta koji je predmet daljih dešavanja na realizaciji ovog Projekta.
S poštovanjem!